Морожениця – як вибрати та як правильно користуватися?
Ніжне, прохолодне морозиво – безсумнівно один з найпопулярніших ласощів у дітей та дорослих. І хоча асортимент подібної продукції в магазинах дуже різноманітний, за своєю якістю вміст яскравих упаковок явно відстає від приготовленого десерту. Компактна та легка в експлуатації домашня морожениця дає можливість зробити скільки завгодно багато пломбіру, сорбету або крем-брюле за власним рецептом, без додавання консервантів, барвників та ароматизаторів. Маючи у господарстві цей цікавий гаджет, ви можете не хвилюватись про кінцевий результат, завжди отримуючи саме той смак, на який розраховували!
Як працює напівавтоматична морозива?
Принцип дії напівавтоматичної морозива трохи нагадує роботу потужного міксера з функцією миттєвого замерзання. Конструктивно прилад складається з ємності з подвійними стінками, між якими заливається холодоагент, і електродвигуна з приєднаними до нього лопатями, що крутяться. Інгредієнти для майбутнього морозива поміщаються в вже охолоджене середовище, для чого знімну чашу потрібно заздалегідь поставити в морозильник на час від 8 до 18 годин (залежить від особливостей моделі).Подальший алгоритм такий простий, що не викликає труднощів навіть у дитини:
- дістаньте чашу із морозилки, закріпіть на корпусі апарата;
- заповніть продуктовою сумішшю (приготувати її можна з книги рецептів, якщо вона входить у комплектацію, або взяти в інтернеті);
- закрийте кришку та увімкніть двигун.
Під час перемішування відбувається рівномірне зниження температури рідких продуктів, завдяки чому на виході ви отримуєте холодну насолоду ідеальної консистенції. По закінченню процесу готове морозиво потрібно дістати, а чашу - помити і повернути в морозильну камеру до наступного приготування.
Морозиво автоматичне
Автоматична морозива – чудовий винахід для тих, хто не хоче витрачати час на попередню підготовку обладнання. Оснащений внутрішнім компресором агрегат завжди готовий до роботи, і збиває і охолоджує молочну суміш практично без втручання людини. По суті це невеликий холодильник, який не зберігає продукти, а готує з них смачний і збалансований делікатес. Вам залишається лише влити рідку основу та натиснути на кнопку, щоб через 30-40 хвилин насолоджуватися улюбленим частуванням.До переваг морожениці з компресором відносять:
- можливість повторного запуску для приготування великого обсягу ласощів;
- електронне керування, дисплей з відображенням актуальної інформації;
- гарна місткість чаші; висока швидкість обертання лопатки;
- наявність режиму зберігання (у деяких моделях), що попереджає танення готової страви.
Сучасні автоматичні морожениці мають стильний дизайн, який гармонійно впишеться в інтер'єр будь-якої кухні. Прагнучи удосконалити свою продукцію, багато виробників використовують додаткові опції, що дозволяють готувати не тільки морозиво, а й холодні йогурти, фруктові щербети, напої та інші освіжаючі смаколики.
Морожениця професійна
Фрізери для ресторанів (професійні морозива) – окрема категорія побутової техніки, розрахована на обслуговування точок живлення різного рівня прохідності. Подібні пристрої включають циліндр для охолодження і бункер для зберігання. Також у них обов'язково присутній компресор і механізм збивання.Пріоритетним показником роботи морозива для кафе вважається її продуктивність. Крім цього, при виборі установки для комерційних цілей необхідно звернути увагу на такі якості:
- спосіб управління – механічне, електричне чи сенсорне;
- потужність процесора – щоб отримати близько 15 л морозива на годину знадобиться щонайменше 1.6-1.7 кВт;
- матеріал корпусу та лопаті – переважно нержавіюча сталь.
Професійний фризер можна без перебільшення назвати мобільною фабрикою з виробництва охолоджених солодощів. Устаткування випускається в настільній та підлоговій модифікаціях. Може готувати тверде, м'яке і навіть смажене морозиво. Вважає кількість порцій, самостійно дозує сироп і посипання, і в цілому має набагато більший потенціал, ніж його «домашні» аналоги.
Як вибрати домашня морожениця?
Вибираючи між напівавтоматичним та автоматичним виробом, слід уважно вивчити обидва види техніки, та порівняти їх переваги та недоліки.У продажу зустрічаються і механічні морозиці, в яких потрібно спершу охолодити контейнер, а потім близько 40 хв. інтенсивно крутити ручку, щоб змішати та збити його вміст. Хоча деякі гурмани стверджують, що тільки ручним збиванням можна досягти ідеальної текстури та оригінального смаку десерту, за витраченими зусиллями такі пристрої впевнено посідають перше місце.
Великий плюс механічних виробів – їх цінник. Адже він на порядок нижчий, ніж у більш розвинених девайсів.
Характеристика | Напівавтоматична морозива | Морозиво з компресором |
Середній час готування (один цикл) | Від 30 до 40 хв. | Від 30 хв. до 1 години |
Потужність | Не менше 15 Вт | Мінімально – 150 Вт |
Тип управління | Механічне чи електромеханічне | Найчастіше електронне, з виведенням інформації на екран |
Режим збереження температури та консистенції | Ні | Є у більшості моделей |
Вбудований таймер | Ні | Є у більшості моделей |
Необхідність заморожування чаші | Обов'язково | Не потрібно |
Цінова категорія | Дешевше | Дорожче |
Як користуватися мороженицею?
- Якщо плануєте побалувати домашнім морозивом велику компанію друзів, обов'язково робіть півгодини між процедурами готування.
- Діставайте готовий продукт лише черпачком, що додається в комплекті. Через відсутність такого використовуйте дерев'яну або пластикову ложку.
- Завжди чекайте нагрівання чаші до кімнатної температури перед тим, як помістити її в посудомийку або обробляти під краном. Інакше її поверхня може луснути.
- Експериментуючи з наповнювачами та виконуючи всі рекомендації, ви навчитеся робити по-справжньому еталонне морозиво, яке принесе вам та вашим близьким море позитивних емоцій!
Придбати якісні домашні морожениці ви можете на сайті https://clatronic.com.ua/bytovaya-tekhnika-melkaya/prigotovlenie/morojenitsyi , де представлені моделі відомих світових брендів за цілком прийнятними цінами. Всі товари з каталогу забезпечуються гарантійним обслуговуванням, а гнучка система знижок стане додатковим бонусом у співпраці з нашою компанією.
Related Articles
Related Products
-
Морожениця Cuisinart ICE40BCE
0 грн.
4899 грн. -
Морожениця Clatronic ICM 3650
0 грн.
1599 грн. -
Морожениця Profi Cook PC-ICM 1140
0 грн.
-
Морожениця Hilton ICM-3853
0 грн.