Морозиво в домашніх умовах. 5 найсмачніших рецептів
З усіх доступних і улюблених ласощів домашнє морозиво – не тільки найсмачніше, а й, безумовно, найкорисніше. Готуючи десерт самостійно, ви будете впевнені як продукти, відсутність хімічних добавок і зможете отримати саме той ступінь солодощі і жирності, який вам здається найбільш прийнятним. Розкриваємо секрети приготування морозива в морозиці і наводимо 5 найсмачніших та найпопулярніших рецептів.
Домашнє морозиво в морозиво. Базові принципи
1. Суворо стежте за свіжістю інгредієнтів, особливо, якщо в рецепті присутні сирі курячі яйця.
2. Заповнюйте чашу сумішшю для домашнього морозива трохи більше, ніж половину, оскільки у процесі збивання її обсяг сильно збільшиться.
3. Перед тим, як сервірувати, залиште холодні ласощі на 5-7 хв. за кімнатної температури.
4. Зберігайте готове морозиво у герметично закритому контейнері, щоб не зіпсувати його сторонніми запахами.
Морозиво рецепти. Класика та креатив
Морозиво вдома завжди вийде таким, як ви любите. Залежно від ваших уподобань, можна зробити морозиво з молока і без нього, приготувати легкий фруктовий сорбет або «доросліший» варіант з додаванням коньяку або рому. Не бійтеся експериментувати зі складом, щоб досягти максимально гармонійного результату!
Усі наведені у статті рецепти розраховані використання морозива ємністю 1.1 л.
Вершкове морозиво в морозиці (без яєць)
• 1 скл. пастеризованого молока – 3,2% жирності;
• 1 скл. рідких вершків – не менше 20% жирності;
• 3-4 ст. л. цукру.
Збийте всі компоненти за допомогою міксера. Влийте в чашу морозива. Готуйте відповідно до інструкції до апарату. Для більшої насиченості можна додати подрібнені горіхи, шоколадну крихту, ягоди або варіювати пропорції на свій смак.
Шоколадне морозиво у морозиві
• 2 скл. рідких вершків – 22 чи 33% жирності;
• 2 стандартні плитки молочного шоколаду;
• 1 ст. л. цукру;
• 3 ст. л. вершкового лікеру "Бейліс".
Шоколад розтопіть на водяній бані, остудіть до тепла, змішайте з вершками. Додайте цукор. Влийте лікер і помістіть суміш у морозиво. Готуйте за інструкцією, але враховуйте, що через присутність алкоголю маса застигатиме трохи довше.
Йогуртове морозиво в морозиці
• 1 скл. йогурту без добавок – домашнього чи покупного;
• 1 скл. полуниці – свіжої чи замороженої;
• 5-6 ст. л. цукру.
Полуницю, йогурт і цукор подрібніть у блендері (заморожені ягоди попередньо розморозьте, свіжі – добре вимийте та видаліть плодоніжки). Завантажте в морозиво. Замість полуниці можна використовувати банани, консервовані персики, чорну смородину, а замінити цукор на мед.
Морозиво з вершків та згущеного молока
• 2 скл. вершків – жирністю 33%;
• 1 банк згущеного молока – 8,5% жирності;
• 1 пачка ванільного цукру.
Охолодіть вершки. Збийте міксером до утворення стійких піків. Згущене молоко перелийте в окрему миску, порційно додавайте вершки, акуратно вимішуючи рухами знизу вгору. Всипте ванільний цукор. Перекладіть у чашу морозива і готуйте до потрібної консистенції (близько 20 хв.).
Рецепт пломбіру
• 2 скл. питних вершків – жирність щонайменше 30%;
• 1 скл. пастеризованого молока – жирність 3,2%;
• 1/3 скл. цукру;
• 3 свіжі яєчні жовтки;
• 1⁄2 ч. л. ваніліну.
Доведіть молоко до кипіння, зніміть із вогню, остудіть приблизно до 35 град. Ретельно розітріть жовтки з цукром і ваніліном. Влийте тонким струмком тепле молоко. В окремому посуді збийте вершки, з'єднайте з яєчно-молочною сумішшю. Ще раз перемішайте, помістіть у морозиво для застигання.
https://clatronic.com.ua/bytovaya-tekhnika-melkaya/prigotovlenie/morojenitsyi
Related Articles
Related Products
-
Морожениця Cuisinart ICE40BCE
0 грн.
4899 грн. -
Морожениця Clatronic ICM 3650
0 грн.
1599 грн. -
Морожениця Profi Cook PC-ICM 1140
0 грн.
-
Морожениця Hilton ICM-3853
0 грн.