Каталог товарів
Категорії товарів

Як користуватись сушаркою? Рецепти та поради щодо застосування

Правильна їжа не тільки втамовує почуття голоду, а й наповнює наш організм корисними вітамінами та мікроелементами. Тому так важливо включати в свій раціон рослинні продукти будь-якої пори року. Урізноманітнити домашнє меню можна за допомогою функціональної сушарки для овочів та фруктів. Розповідаємо, як користуватися дегідратором, та ділимося найкращими рецептами для нього.

сушарка для овочів та фруктів

Скільки часу сушити овочі та фрукти у сушарці?

Відповідь це питання залежить від різних чинників: текстури продукту, ступеня зрілості, щільності розкладки і технічних особливостей устаткування. Процес може тривати від кількох годин до кількох діб. Наприклад, щоб отримати родзинки із свіжого винограду, вам знадобиться до 12 годин. Курага буде готова за 10 годин. Морквяні чіпси – за 6. Докладніше дізнатися про час сушіння овочів та фруктів у сушарці ви можете з інструкції, що додається до виробу.

Як вибрати температуру

Температура сушіння також підбирається виключно з конкретних умов. Існують лише зразкові (рекомендовані) параметри режиму висушування:

  • фрукти - 50-60 ° C;
  • овочі - 50-55 ° C;
  • трави - 35-40 ° C;
  • м'ясо та риба – 60-65°C.

Вибравши дегідрат з горизонтальним обдуванням, можна з точністю до градуса виставити потрібну температуру без ризику пересушити або недосушити продукти. У сушарках з нижнім або верхнім вентилятором доведеться періодично міняти місцями піддони для рівномірнішої обробки скибочок на різних ярусах.

сушарка для овочів та фруктів

Які овочі можна сушити у сушарці?

Заготовляти в сушарці можна більшість фруктів, овочів, трав, цитрусів та грибів. Неймовірно смачним у дегідратор виходить в'ялене м'ясо, риба і морепродукти. Будь-які плоди, незалежно від виду, потрібно ретельно вимити, видалити кісточки та серцевину, нарізати та викласти на решітку м'якоттю вниз. Деякі фрукти (наприклад, абрикоси або груші) краще заздалегідь пробланшувати в сиропі, а яблука для пастили необхідно ще й пюрувати.

Рецепти для електросушарки

Розібравшись із теорією, перейдемо до практичної частини. Пропонуємо кілька перевірених страв, які можна зробити у домашньому дегідраторі.

Снеки з буряка

Середньої величини молоді буряки оберніть у фольгу і запікайте в духовці при 180°C. Готовий коренеплід остудіть, наріжте тонкими пластинами і промаринуйте трохи в лимонному соку, додавши в нього мелений чебрець. Розкладіть заготовки на лотки, увімкніть 35 ° С і залиште приблизно на добу. Смак у закуски пряний, кисло-солодкий, дуже незвичайний.

Рецепти для електросушарки

В'ялені помідори

Для цього рецепту підійдуть м'ясисті, середнього розміру сорту типу вершки. Розріжте томати навпіл, ложкою заберіть рідку серединку. Помістіть на паперовий рушник зрізом донизу, щоб пішла зайва волога. Після цього викладіть часточки на лотки (зрізом нагору), посоліть і посипте італійськими травами. Оптимальна температура приготування – 70 °С, час – 5-6 годин.

Рецепти для електросушарки

Журавлина в цукрі

З'єднайте 1 л води з 2 склянками цукру, доведіть до кипіння, всипте 1 кг стиглих ягід і варіть 20 хв. на слабкому вогні. Зніміть з плити та залиште під кришкою на 7-8 годин (можна на ніч). Вранці відкиньте вміст на друшляк, рівним шаром розсортуйте на підносах дегідратора. Сушіть при 70 °C щонайменше 8-10 годин. Обвалюйте десерт у цукровій пудрі з додаванням ваніліну.

рецепти для сушарки для овочів та фруктів


Замовляйте недорогі та надійні сушарки для овочів та фруктів в інтернет-магазині CLATRONIC. Доставка по Києву та в будь-яке місто України. Офіційна гарантія Накопичувальна система знижок для постійних клієнтів.
https://clatronic.com.ua/bytovaya-tekhnika-melkaya/prigotovlenie/sushki_dlya_fruktov

  • Як користуватись сушаркою? Рецепти та поради щодо застосування
Custom fields
:

Related Articles

Related Products