Готуємо соковите філе лосося методом Sous vide
Кожна господиня постійно підшукує новий рецепт, який дозволяє створювати страву з неповторним смаком, не витрачаючи багато часу на приготування. Модна технологія Sous Vide , що здавалася нещодавно чимось незвичайним, сьогодні стає все популярнішою. Метод досить простий, при цьому, їжа, виходить соковитою та вишуканою як у ресторані. Багато хто з нас любить рибу, але, якщо перетримати її в духовці або готувати звичайним способом на плиті, м'ясо може просто розвалитися. Якщо ви хочете смачно приготувати лосось, то краще зробити його саме су-вид. Філе вийде ніжним, соковитим та збереже свою структуру.
Незважаючи на складність, готувати таким методом не важко, а допоможе нам у цьому піч вакуумна. Компактний прилад достатньо лише занурити в ємність із водою та налаштувати необхідний режим. Його керування інтуїтивно зрозуміле завдяки наявності LED дисплея та колеса регулювання.
Процес приготування стейку лососевого Sous vide
Необхідні інгредієнти для блюда:
- лосось (філе) - 2 шт.;
- часник - 1 зубчик;
- свіжий шпинат - пучок;
- гірчиця (французька) - півсклянки;
- сік лимона - 1 ст. л;
- вершки 30% - 1 склянка;
- перець, сіль, прованські трави – за смаком.
Покрокове приготування:
- Перед тим, як відправляти наш стейк у пакет для герметизації, потрібно прибрати шкірку з риби, якщо вона є.
- Рибне філе підсолюємо, натираємо перцем та приправами.
- Пакуємо лосося в пакет, додаємо вершки, лимонний сік, трохи гірчиці, шпинат, видавлюємо часник. За допомогою вакууматора запечатуємо.
- Занурюємо упаковану рибу у воду, виставивши таймер на 45 хвилин.
М'ясо лосося танутиме в роті, якщо дотримуватися рецепту. Рибу потрібно нудити при температурі 50°C. У каструлю або іншу ємність наливаємо достатню кількість води і встановлюємо прилад су-вид. Пристрій зручний у користуванні, оскільки оснащений затискачем, що дозволяє закріпити термостат на будь-якій ємності. Виставляємо потрібну температуру в налаштуваннях занурювального пристрою. Готуватиметься філе 45 хвилин.
Готуємо гарнір до риби
Поки лосось томиться, можна швидко приготувати гарнір і підготувати інгредієнти для сервірування. Рибка добре поєднується із бурим рисом. Перед приготуванням промиваємо рис під холодною водою 2-3 рази, поки рідина, що стікає, стане прозорою. Поміщаємо бурий рис у каструлю та варимо на повільному вогні 20 хвилин. Час приготування залежить від сорту.
Щоб продукт вийшов смачним та корисним, дотримуйтесь пропорції: на одну частину злаку потрібно брати дві частини води. Рекомендується варити під кришкою, не відкриваючи під час кипіння. Після того, як вода випарується, відкиньте рис на друшляк і промийте водою.
Подавати лосось зі шпинатом і рисом. До речі, шпинат виходить ще корисніший і смачніший у вигляді. Він стає м'якшим, просочується маринадом. Також дуже смачно подавати рибу під соусом. Ви можете зробити його або купити готовий продукт. Риба добре поєднується із соєвим соусом. Можна приготувати домашній тартар. Знадобиться мінімум продуктів: солоний огірок, що подрібнюється блендером. Потім огіркову суміш викладаємо в миску та приправляємо сметаною, можна взяти нежирний майонез.
Додаємо часник, пропущений через прес та дрібно нарубаний кріп. Потім вливаємо оливкову олію (1 столової ложки буде достатньо). Всі інгредієнти ретельно перемішуємо, рекомендуємо використовувати блендер.
Отже, поки ми готували рис та соус, лосось уже встиг приготуватися у водяній бані. Дістаньте його з пакета, промокніть паперовим рушником. Залишиться лише взяти великі тарілки, на дно укладаємо шпинат, зверху порцію філе та поливаємо ароматним соусом тартар.
Ось і все, вечеря готова!
Related Articles
Related Products
-
Вакууматор Profi Cook PC-VK 1080
0 грн.
-
Вакууматор Profi Cook PC-VK 1134
0 грн.
-
Апарат д/пакування PROFI COOK PC-VK 1133
0 грн.
-
Вакууматор MPM MPZ-01
2342 грн.
-
Прилад SOUS VIDE Frosty SV 94
0 грн.
-
Вакуумна піч PROFICOOK PC-SV 1159
0 грн.
-
Су-вид Ariete 0180
0 грн.
-
Вакуумна піч CASO SV 1200 Smart (1328)
0 грн.
-
Су-вид (SousVide) Caso SV 1200 PRO SMART
0 грн.
-
Вакууматор Adler AD 4484
0 грн.
2499 грн.