Каталог товарів
Категорії товарів

Капучинатор - робимо чудову пінку в домашніх умовах


Більшість з нас звикли починати свій ранок з чашки кави, що бадьорить. Одним подобається злегка гіркуватий смак класичного еспресо, інші люблять легкий капучіно та латте. Напій виходить смачний, а естетичне задоволення дарує його ніжно-коричневий колір та пишна піна. Щоб робити молочну повітряну пінку, знадобиться певна техніка - капучинатор . Ще необхідно ознайомитися з основними видами приладів, а також як ними користуватися.

Види капучинаторів

капучинатор

У магазинах побутової техніки можна знайти всілякі моделі спінювачів молока. Багатий асортимент дає можливість підібрати оптимальний варіант для приготування практично будь-якого напою на основі еспресо з м'яким та насиченим смаком. Дані прилади поділяються на автоматичні та механічні типи.
Існують такі види:

капучинатор

  • Кавомашини або кавоварки передбачають оснащення окремими металевими трубками, що пропускають пару. Є моделі з однією тонкою трубкою. До неї приєднано металеву або пластикову насадку (панарелло).
  • Напівавтомати, доповнені шлангом. Приготувати напій можна у 2 етапи. Спочатку робиться кава, потім пінка. Також можливий процес навпаки: збивається пінка і потім готується маккіато чи латте.
  • Повністю автоматичні пристрої. Цикл готування здійснюється натисканням однієї кнопки. Готова молочна пінка подається відразу до чашки з майбутнім напоєм. Бувають вбудовані або окремі ємності.
  • Пінозбивачі, які можуть бути оснащені звичайним або магнітним віночком. Працюють від мережі або акумуляторних батарей.
  • У продажу зустрічаються мініатюрні капучінатори ручні на батарейках. Вони не нагрівають молоко, рідину перед спінюванням необхідно підігріти. Щоб досягти густої та апетитної пінки, температура молока не повинна перевищувати +65 °C. Її можна визначити без термометра, просто спостерігаючи за рідиною – при цьому значенні почне утворюватись пара.

капучинатор


Принцип роботи спінювача молока

Незважаючи на різноманітність моделей, пристрої функціонують за принципом пульверизатора. Прилади автоматичного типу припускають утворення пари для спінювання рідини окремому бойлері. Далі він надходить у пристрій, і вже там молоко та пара перемішуються. Густа та ніжна пінка утворюється за рахунок високого тиску пари.
Говорячи про пристрої механічного типу, то в цьому випадку молоко збивається в окремій ємності – пітчері. У чашку з напоєм подається пінка самостійно.

Капучинатор - інструкція із застосування

капучинатор

Пристрій має електромотор, що обертає насадку, яка знаходиться всередині ємності. Внизу розташована пружина, що насичує рідину повітряними бульбашками. Деякі моделі передбачають три режими роботи: спінювання з підігрівом, без підігріву та просто підігрів.
Перед запуском приладу варто ознайомитись із докладною інструкцією щодо його роботи. Потім можна наповнити ємність молоком, його потрібну кількість легко визначити за наявною на внутрішній стороні позначкою.
Користуватися цією технікою просто:

  • переконайтеся, що ємність суха та налийте молоко до потрібної шкали;
  • встановіть корпус на підставку;
  • увімкніть прилад, натиснувши кнопку старту;
  • дочекайтеся автоматичної зупинки пристрою.

Контролювати ступінь збивання пінки ви можете за допомогою прозорої кришки. Немає бажання стежити за температурою і досягати щільної однорідної піни? можна розглянути варіанти придбання автоматичних приладів. За допомогою яких пінка буде готова за кілька секунд.
Магазин побутової техніки Clatronic пропонує якісні капучінатори від надійних виробників. Замовити модель, що сподобалася, можна в нашому інтернет-магазині, з можливістю оплати при отриманні та доставкою наступного дня.

Спінювачі для молока можна подивитися: https://clatronic.com.ua/bytovaya-tekhnika-melkaya/kofe-soki-napitki-voda/capuchinators

  • Капучинатор - робимо чудову пінку в домашніх умовах
Custom fields
:

Related Articles

Related Products