Каталог товарів
Категорії товарів

Частина 1: Сучасна вафельниця: особливості та характеристики

Приготувати їх можна самостійно вдома за допомогою невеликого кухонного гаджета – це вафельниця . Пристрій обладнаний двома нагрівальними елементами, які з'єднані шарнірами. Плити зовні захищені кришками. У такому приладі підсмажування вафель здійснюється з обох боків одночасно. Готується страва не більше 5 хвилин. Готувати вафлі можна різної форми (ялинки, сердечка, геометричні фігури, тварин і т. д.). Домашні вироби не містять у своєму складі шкідливих барвників та ароматичних добавок.


Класифікація вафельниць


  1. Професійна – готує багато разів вафель, різні трубочки, а також десертні стаканчики. Відрізняється високою вартістю та великими розмірами.
  2. Аматорська – за цикл випікає невелику порцію виробів, що зустрічається на сучасних кухнях частіше. Відрізняється невисокою ціною та компактністю.


Основні характеристики


  1. Потужність. Впливає на продуктивність – кількість вафель, що випікаються, за цикл. Професійні пристрої готують вироби за 2 хвилини, аматорські за 5. Потужність перших може становити від 1500 до 5000 Вт, у аматорських вона варіюється від 450 до 1600 Вт. Чим цей показник вищий, тим більше електроенергії споживатиме прилад, відповідно, і вартість його збільшиться. Для домашнього застосування достатньо вибрати потужність приблизно 800 Вт.
  2. Матеріал виготовлення кришок – пластик чи метал. Природно, другий варіант міцніший і довговічніший. Плити вафельниць виконуються із металу.
  3. Розмір апарата залежить від продуктивності та потужності. У побуті використовуються малопотужні компактні моделі, які легко можна прибрати в шафу. Для закладів громадського харчування закуповуються великі професійні агрегати, призначені для частого використання.


Функції


  1. Автозахист від перегріву.
  2. "3 в 1" - вафельні вироби, гриль та горіхи.
  3. Захист від опіку.


Оснащення


  • Індикатори роботи – повідомляє про функціонування приладу.
  • Індикатори нагріву – вказує на готовність агрегату до випікання.
  • Індикатор готовності – повідомляє готовність виробів.
  • Антипригарне покриття – керамічне чи тефлонове.
  • Дисплей – як правило, у дорогих вафельницях.
  • Поворотні пристрої - відповідає за рівномірне розподілення рідкого тіста, обертає плиту на 180 градусів.
  • Терморегулятор дозволяє виставляти потрібну температуру.
  • Термостат – сприяє підтримці постійної температури.
  • Таймер – зустрічається у розвинених моделях.
  • Засувка-для щільного прилягання двох кришок.
  • Конус – для приготування трубочок та ріжків.
  • Лопатка – не псує антипригарне покриття, застосовується для отримання готових вафель.
  • Прогумовані ніжки – для стійкості приладу.
  • Відсік для шнура дозволяє безпечно зберігати кабель.
  • Книга рецептів.


Висновок


Щоб правильно вибрати вафельницю, необхідно визначитися, що конкретно ви будете в ній готувати - які вафлі вам більше до вподоби. Для цього варто детальніше розглянути види вафельниць та дізнатися, чим вони відрізняються. Про це ви прочитаєте у другій частині нашого огляду


  • Частина 1: Сучасна вафельниця: особливості та характеристики
Custom fields
:

Related Articles

Related Products