Частина 1: Сучасна вафельниця: особливості та характеристики
Приготувати їх можна самостійно вдома за допомогою невеликого кухонного гаджета – це вафельниця . Пристрій обладнаний двома нагрівальними елементами, які з'єднані шарнірами. Плити зовні захищені кришками. У такому приладі підсмажування вафель здійснюється з обох боків одночасно. Готується страва не більше 5 хвилин. Готувати вафлі можна різної форми (ялинки, сердечка, геометричні фігури, тварин і т. д.). Домашні вироби не містять у своєму складі шкідливих барвників та ароматичних добавок.
Класифікація вафельниць
- Професійна – готує багато разів вафель, різні трубочки, а також десертні стаканчики. Відрізняється високою вартістю та великими розмірами.
- Аматорська – за цикл випікає невелику порцію виробів, що зустрічається на сучасних кухнях частіше. Відрізняється невисокою ціною та компактністю.
Основні характеристики
- Потужність. Впливає на продуктивність – кількість вафель, що випікаються, за цикл. Професійні пристрої готують вироби за 2 хвилини, аматорські за 5. Потужність перших може становити від 1500 до 5000 Вт, у аматорських вона варіюється від 450 до 1600 Вт. Чим цей показник вищий, тим більше електроенергії споживатиме прилад, відповідно, і вартість його збільшиться. Для домашнього застосування достатньо вибрати потужність приблизно 800 Вт.
- Матеріал виготовлення кришок – пластик чи метал. Природно, другий варіант міцніший і довговічніший. Плити вафельниць виконуються із металу.
- Розмір апарата залежить від продуктивності та потужності. У побуті використовуються малопотужні компактні моделі, які легко можна прибрати в шафу. Для закладів громадського харчування закуповуються великі професійні агрегати, призначені для частого використання.
Функції
- Автозахист від перегріву.
- "3 в 1" - вафельні вироби, гриль та горіхи.
- Захист від опіку.
Оснащення
- Індикатори роботи – повідомляє про функціонування приладу.
- Індикатори нагріву – вказує на готовність агрегату до випікання.
- Індикатор готовності – повідомляє готовність виробів.
- Антипригарне покриття – керамічне чи тефлонове.
- Дисплей – як правило, у дорогих вафельницях.
- Поворотні пристрої - відповідає за рівномірне розподілення рідкого тіста, обертає плиту на 180 градусів.
- Терморегулятор дозволяє виставляти потрібну температуру.
- Термостат – сприяє підтримці постійної температури.
- Таймер – зустрічається у розвинених моделях.
- Засувка-для щільного прилягання двох кришок.
- Конус – для приготування трубочок та ріжків.
- Лопатка – не псує антипригарне покриття, застосовується для отримання готових вафель.
- Прогумовані ніжки – для стійкості приладу.
- Відсік для шнура дозволяє безпечно зберігати кабель.
- Книга рецептів.
Висновок
Щоб правильно вибрати вафельницю, необхідно визначитися, що конкретно ви будете в ній готувати - які вафлі вам більше до вподоби. Для цього варто детальніше розглянути види вафельниць та дізнатися, чим вони відрізняються. Про це ви прочитаєте у другій частині нашого огляду
Related Articles
Related Products
-
Вафельница Clatronic WA 3492
0 грн.
-
Вафельниця CLATRONIC HA 3494
0 грн.
-
Вафельниця Graef WA 80
5439 грн.
-
Вафельниця для тонких вафель Graef HE 80
5439 грн.
-
Вафельница (Мультимейкер) 3 в 1 Clatronic ST/WA 3490
0 грн.
-
Вафельница (Мультимейкер) 3 в 1 Clatronic ST/WA 3670
0 грн.
-
Вафельниця (Мультимейкер) 5в1 Adler AD 3040 1200 Вт
0 грн.